ПЪРВИ УРОК: Какво да очакваш?

 

Да се решиш да започнеш уроци по китара е безкрайно вълнуващо. С наближаването на първия урок обаче много ученици се чудят какво трябва да знаят преди него, как точно ще протече той, трябва ли да подготвят нещо и тн. За да ти спестим притесненията, тук сме събрали всичко, което трябва да знаеш за първия си урок с Нели!

Опознаване

Приеми първия си урок като едно „запознанство“ – колкото е важно ти да се запознаеш с учителя си, дори по-важно е да му позволиш той да те опознае.

Едно от първите неща, които Нели ще те попита, е какъв е досегашният ти опит – ако имаш такъв. Други важни въпроси, които ще изникнат, са на каква китара искаш да се учиш, от какви стилове музика се интересуваш, кои музиканти те вдъхновяват – всичко, което ще помогне на Нели да добие представа какъв музикант искаш да бъдеш.

Запомни – грешни отговори няма! Ако вече имаш известен опит, изобщо не се притеснявай на какво ниво е свиренето ти или колко знаеш от теорията на музиката. Ако не си убеден/а какъв точно стил искаш да свириш, то това също ще си дойде с времето. Не е необходимо да си наясно с всичко предварително – причината да посещаваш уроци по китара все пак е, че искаш да развиваш свиренето си. Уроците с Нели са пространство, където ще научаваш за музиката, китарата и себе си.

Настройване на китарата

След като изясните тези неща, Нели ще ти покаже как да настройваш китарата си – с тунер или на ухо. За това ще трябва да знаеш и имената на струните. Ако са ти все още непознати, не се притеснявай! Ще ги научите заедно, а и ще получиш шаблон, който ще ти покаже къде се намират нотите по цялата китара.

Основни техники

Още в този първи урок Нели ще ти преподаде и някои основни техники или теории. В зависимост от предишния ти опит и познания това може да са нови акорди, да те научи как се четат самите схеми за акорди или пък да те запознае с Хроматичната скала (или част от нея). Нека това изобщо не те плаши – всичко ще бъде съобразено с нивото ти. 

Междувременно…

Докато всичко това се случва, Нели вече ще е разбрала как учиш – дали усвояваш по-добре от писмени материали, дали чрез показно или по слух. Така ще може да изготви персонализирана програма за теб, с която най-ефективно и приятно да развиваш уменията си.

В първия си урок няма да научиш как да станеш рок звезда или свириш любимото си парче, но заедно с Нели ще поставите едни стабилни основи за успех. Възползвай се от отстъпка от 50% за първия си урок –  запиши се тук днес и започни своето музикално приключение!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *