Китарист на Месеца: Карлос Барбоза

“Знаете ли кое е едно от най-големите предимства на Instagram? Че събира хора с подобни интереси! Карлос е едно от познанствата, които направих там, за което съм наистина благодарна. Той е изключително приятески настроен и мил човек, пълен с истории и винаги налиния за интересен разговор. Вероятно това е и една от многото причини, поради които той обича да създава музика. Родом от Венецуела, той се мести в Чили заедно с брат си в търсене на по-добър начин на живот. Освен че са автори на песни, заедно с брат му са част от страхотна рок група, наречена Arkazul. Може и да не разбирам всичките текстове на песните им, но обичам звука на музиката им! Карлос е човек, който е отдаден на това постоянно да развива уменията си и обича също да споделя знанията си. Прочетете интервюто с него, където се крият няколко страхотни съвета и още.” – Нели

Какъв съвет, би си дал, когато за пръв път започна да свириш на китара?

Мисля, че би звучал нещо като: “Ще бъде трудно, но ще ти харесва. Не спирай да се упражняваш, всеки ден е важен. Понякога ще се чувстваш, че не напредваш, но ще видиш резултатите рано или късно. Не се отказвай.”

Кое е най-трудното нещо, което трябваше да преодолееш по пътя си на музикант?

Може би фактът, че да си музикант, е като табу и всички винаги ти казват, че имаш нужда от “истинска работа” и, че “с музика няма да стигнеш до никъде”. Eто ме обаче, аз все още свиря, работя, ставам все по-добър с всеки изминал ден и създавам нова музика с групата си.

Как преодоля тези негативни нагласи на околните?

Това е нещо, с което се научаваш да живееш. Спираш да слушаш какво казват хората и се фокусираш върху това, което наистина искаш. Когато направиш това, можеш да си сигурен, че всичко ще върви по-добре.

Как протича творческият ти процес, когато пишеш музика?

Мисля, че всеки музикант, автор на песни, и изобщо артист е различен. При мен понякога мелодията просто ми идва в главата и аз вземам китарата и започвам да свиря, но не винаги е така. Понякога  вземам лист хартия и започвам да пиша текст, след което това добавям мелодия или просто вземам китарата си и свиря различни акорди и ако ми хареса дадена комбинация, работя над идеята. Когато създам нещо, което наистина харесвам, отивам при другите музиканти в групата ми и им показвам какво съм измислил.

Какво бих препоръчал на китарист, който иска за пише музика за пръв път?

На първо място, трябва да знаете какъв тип музика искате да създавате. Може би харесвате метъл, но пък искате да свирите поп, което би означавало, че също трябва да слушате поп музика, за да знаете как звучи. Знаейки към какво се стремите, ще можете да започнете да пишете. Няма да кажа, че първата песен ще бъде невероятна, но ако не започнете, никога няма да се развиете.

Какви са някои от предимствата на това да свириш в група?

Труден въпрос. Не е същото да свериш сам вкъщи с backing track. Едно от предимствата на свиренето в група е, че развива много както като музикант, така и изобщо като като артист. В една група всеки се учи от всеки. Друго, което е интересно е, че в днешно време не можеш просто да си музикант, трябва да се научиш как да продаваш музиката си, групата си, да се грижиш за имиджа си и тн. Така че е неизбежно да се учиш непрекъснато и на маркетинг, продуценство и т.н. Да си в група отваря врата към много неща, които иначе може да не са те интересували.

Как преодоля сценичния страх?

Странно е. Не обичах да говоря пред съучениците си в училище, но да свиря на сцената е различно. Първата песен винаги е най-трудна, защото, ако свириш пред хора, които нямат представа кой си, трябва да ги накараш да останат да слушат. Когато кракът ми стъпи на сцената, знам, че трябва да дам всичко от себе си, за да се забавляват хората с нашата музика. Забравям за всичко и се съсредоточавам върху това. Ние все пак сме хора, не всяко изпълнение енай-доброто, на което сме способни, грешките са нещо нормално, но най-важното е да се забавляваш и да накараш тълпата също да се забавлява.

Кой е най-голямото ти музикално вдъхновение и влияние?

Може би брат ми. Боже, той е невероятен (Смее се)

Кой е любимият ти трик на китарата?

Мисля, че palm muting and slides.

Коя е любимата ти песен за въздушна китара?

Всички рок песни, които мога да чуя. Ако звучи добре, тогава може да бъде изсвирено на въздушна китара!

В момента Карлос и неговата рок група Arkazul работят над новия си сингъл, така че се ослушвайте за него!

Можете да намерите Карлос в личния му Instagram @Carlosakz.
Намерете и групата Arkazul във Facebook, Twitter, Instagram като @Arkazul, а също и в Spotify, Apple, Amazon и YouTube, линковете са по-долу:
Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/5OKtO4yfZCiwBTnO7STXTT
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/arkazul/768689807?l=es
Youtube:  https://www.youtube.com/user/arkazultv
Amazon: https://www.amazon.es/Sin-Retorno-Arkazul/dp/B07JYJ5Y85

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *