Нели е интернационален китарист, пребиваващ в София, България. През 2012 г. тя се премести в Лондон, за да продължи висшето си образование по китара. Тя взе дипломата и бакалавърската си степен при високи стандарти и започна частната си практика като преподавател по китара. След години успехи, тя се премсти в България, за да преследва по-спокоен начин на живот.

Опитът и в писане на песни, свирене за други артисти и множество концерти я водят из цяла Европа. Свири в разнообразни жанрове – от рок, пънк и метъл, през класическа музика и поп, до фолклорна музика и соул, като е свирила на разпродадени концерти (The Ruby Lounge, Манчестър), както и престижни събития (Камарата на Лордовете, Лондон). Също така, тя има опит като мениджър продукти, креативен мениджър и мениджър на социалните мрежии на студентската звукозаписна компания Dyne Road Recordings. Понастоящем Нели преподава китара, създава вълнуващи шоута с borianadance.com и работи със съпруга си по различни концерти.
“В допълнение, [Нели е] много-езична, с фантастични умения по комуникация и организиране. По този начин тя е истинско предимство за нашия екип.” – Bruce Music

15-ият рожден ден на Нели и първата й електрическа китара

История от детството на Нели: тя е голям почитател на видеоигрите и телевизионните предавания, както и на всякакви филми. Обаче, когато е малка, тя бива диагностицирана с епилепсия. Това означава, че няма да има повече часове в играене на Супер Марио и гледане на Animal Planet, но от другата страна тя набляга на четенето, понякога прочитайки книга за ден! Нели развива и други свои хобита като рисуване, докато слуша музика. Когато за пръв път научава за групата Nirvana от баща си (Любо), разбира, че трябва да се научи да свири като Кърт Кобейн. Любо е хоби китарист, затова започва да й преподава. Нейният ентусиазъм да учи още и още нараства толкова бързо, че скоро след това започва да посещава частни уроци. Освен това учи много неща самостоятелно чрез интернет и чрез участие в множество хоби групи.