5 любимите ни проекти на Нита Щраус

Тя е виртуоз на китарата, изглежда като скандинавска богиня и е свирила заедно с някои от най-големите имена на рока и метъла. Тя е Нита Щраус. Ако не сте чували за Нита и нейната музика, къде сте били досега? Във всеки случай, ние не можем да се наситим на невероятните ѝ способности, затова събрахме 5 от (много повечето) неща, които наистина я правят изключителен китарист.

1. The Iron Maidens


Първият ѝ пробив се случва, когато започва да свири с изцяло женската Iron Maiden трибют банда The Iron Maidens. Тя смята това време за повратна точка в кариерата си и също казва, че Fear of the Dark на Iron Maiden е “нейният албум”, заради огромното влияние, което той ѝ оказа. Китарата във Fear of the Dark я развълнува дълбоко, защото когато слушаш албума на живо, се чува невероятното китарно изпълнение и как публиката да пее заедно с китарата – нещо, което се случва рядко.

2. На Турне с Алис Купър


През 2014 г. легендата Алис Купър тръгва на дълго турне в Северна Америка, включващо концерти с Mötley Crüe. През лятото на същата година Нита става част от групата, която пътува с Алус Купър, заменяйки Орианти. Нита продължава да свири с него юли 2022 г., когато си взима почивка, за да се присъедини към групата на Деми Ловато, до своето завръщане при Алис Купър през 2023 г.

3. Записва дебютния си албум сама


През 2018 г. Нита стартира кампания в Kickstarter, с която да финансира своя дебютен албум Controlled Chaos, който ще включва изключително инструментални песни. Реакцията на кампанията беше повече от положителна – тя постигна първоначалната си цел за два часа и в крайна сметка събира осем пъти по-голяма сума. След това Нита сама продуцира албума, включително свършва по-голямата част от инженерната работа и изсвирва всички китари и бас в албума.

4. Пръвата жена с персонализиранd Ibanez китара


Преди Нита само мъже китарни легенди са имали удоволствието да имат свой собствен модел китара, произведен от Ibanez. Тя променя това, като става първата жена с персонализиран модел Ibanez – IVA10. По-късно и американският производител DiMarzio пуснка своите Pandemonium humbuckers – характерни пикапи, които са разработени специално за нейната китара JIVA10.

5. Свири за WWE


Първоначално Нита започва да гледа WWE заради приятеля си, но бързо самата тя става фан. Не селд дълга започва и да свири на живи събития на WWE, включително интро музиката на кечиста Шинсуке Накамура пред публика от 78 000 фенове и още милиони, които гледат световното стрийминг събитие онлайн. Тя участва и в няколко други събития като WWE Evolution, а оригиналната ѝ песен Mariana Trench става официалната тема на професионалното кеч събитие NXT TakeOver: WarGames.

Бонус:

Фамилията Щраус звучи ли ви познато…? Да, точно за този Щраус говорим – Нита всъщност е потомка на австрийския композитор Йохан Щраус по бащина линия! Е, можем съвсем спокойно да кажем, че има музика в кръвта си.

 

Можете да научавате най-новото за Нита и проектите ѝ, като я последвате в Instagram, където тя редовно публикува новини.

Има и много други проекти на Нита, които вдъхновяват Нели, така че оставете коментар, ако искате част 2!


Снимка: AL CASE ASHLAND DAILY PHOTO

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *