10 идеи за подарък, които всеки китарист би харесал

Има две основни причини, поради които четеш тази статия: или имаш китарист в живота си, който искаш да зарадваш, или ти самия/самата си китарист и искаш да провериш дали наистина имаме добри идеи. Е, така или иначе си на правилното място. Списъкът по-долу включва най-различни възможности за начинаещи и напреднали китаристи и включва всякакви ценови диапазони, така че е силно вероятно да намериш това, което търсиш. А ако ти си китариста, то може и да споделиш тази статия като един добър намек за хората около теб. ?

10. Чаша с китара

Започваме с нещо малко, но хубаво – чаша със забавна шега на музикална тематика или просто с красива картинка на китара е сигурен начин да накараш един китарист да се усмихне. Има хиляди опции онлайн, но може и да прегледаш някой близък магазин, или пък да отидеш да ти изпечатат чаша по поръчка.

9. Колан за китара

Това е аксесоар за китара, който може да бъде и моден артикул! Потърси висококачествен колан с дизайн, който ще се хареса на човека, на който ще я подариш. А в зависимост от бюджета ти, можеш да вземеш или такъв с готин дизайн, или дебел кожен колан, който ще трае с години!

8. Комплект за грижа за китара

Тъй като китаристите са много привързани към китарите си, комплект за грижа за китара със сигурност ще ги зарадва. В един такъв ще намериш всичко необходимо за поддържане на китарата – почистващи средства за грифа и струните; фини кърпи за полиране; памучни кърпи; инструкции за грижи и други неща в зависимост от комплекта, който избереш. Този комплект от Dunlop например има всичко необходимо за почистване на китара и поддържането й блестяща и свежа за дълго време.

7. Мини усилвател за китара

Подарък, идеален за електрическия китарист! Малък тренировъчен усилвател, който можете да са използва и като колонка чрез Bluetooth, е отличен две в едно подарък. Ето този и този, които Нели препоръчва, създават страхотен китарен звук за размера си и са много удобни при пътуване.

6. Портфейл за перца

Перцата са фибичките на китаристите – в един момент просто изчезват безследно. Добър начин да предотвратиш това е да имаш портфейл за перца за китара. Ако китаристът в живота ти няма такъв – вземи му колкото се може по-скоро, за да спасиш повече от перцата му.

5. Уред за изрязване на перца

Докато все още сме на тема перца за китара – ако твоя човек не желае да държи перцата си в портфейл, то опитай различен подход. Вместо да опазваш перцата му, му подари инструмент за безкрайни перца – с уред за изрязване на такива (Pick Punch)! Това устройство може да превърне повечето парчета тънка пластмаса – кредитни карти, капачки и т.н. – в перца. Макар че качеството на перцата може и да не стане от най-добрите (в зависимост каква пластмаса използваш), то това е един забавен и креативен начин да се снабдиш с перце по всяко време.

4. Софтуер GuitarPro

Софтуерът GuitarPro за създаване, възпроизвеждане и споделяне на таблатури е несравним. Тази мощна програма позволява да редактирате музикални партитури и табулатури за китарабас и укулеле, както и да създавате поддържащи песни (backing tracks) за барабани или пиано. Програмата е задълбочена, но лесна за ползване от музиканти, които искат да усъвършенстват уменията си, да композират или просто да свирят. Така че, GuitarPro би ускорил напредъка на всеки китарист осезаемо.

3. Ваучер за уроци

Ако наистина искаш да направиш нещо изключително за твоя китарист – тогава това е подаръкът. Всеки начинаещ китарист би се радвал да получи ваучер за уроци, но дори и за напреднал това е страхотен и изключително полезен подарък. Ако вземеш ваучер за 10 урока от Нели дори ще получиш 10% отстъпка!

2. Слушалки

Твърде просто, а? Не бързай да  подцениш идеята! Днес много китаристи разчитат на смартфона или таблета си за упражнения и добър комплект слушалки с опция за изолиране на външен шум е сигурен избор за подарък. За съжаление, качествените слушалки могат да бъдат много скъпи, но определено са нещо, в което си струва да се инвестира, особено тези, които и включват усилвател в себе си.

1. Помогни им да сбъднат мечтите си!

Тази идея се нуждае от малко подготовка. Проучи и разбереи кои са музикалните магазини, които твоят китарист харесва, и след това му вземи ваучер от там! По този начин не рискуваш да подариш нещо, от което не се нуждае или не иска, и си подсигуряваш, че подаръкът ти ще е желан.

+ Бонус

Чудесен подарък, свързан с китарата, който можеш да добавиш към всеки подарък, са стикерчета на музикална тематика – като тези на Китарното семейство на Нели! Така че дори да решиш да вземеш на своя китарист нещо съвсем различно, така можеш все пак да го зарадваш и с нещо от света на музиката.

Пропуснахме ли подарък, който трябваше да е в списъка? Коментирай по-долу какво още може да се добави! Присъедини се към Китарното семейство на Нели за БЕЗПЛАТНИ съвети, упражнения и уроци по китара ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *