Какво да подариш на китарист: 10 идеи в различни ценови диапазони и категории

Отново дойде празничният сезон и е време да помислим с какво искаме да зарадваме любимите си хора по Коледа. Или пък какво бихме искали да получим ние! С цел да ви улесним при избора, съставихме изчерпателен списък с идеи за подаръци за музиканти и по-точно китаристи. Разгледай 10-те ни предложения – те включват възможности за начинаещи и напреднали китаристи в различни ценови диапазони, така че е силно вероятно да намериш това, което търсиш.

1. Сувенир на китарна или музикална тематика

Започваме с нещо малко, но хубаво – чаша със забавна шега на музикална тематика или красива картинка на китара е сигурен начин да накараш един китарист да се усмихне. Ключодържател, тениска или плакат с китара или ноти също е добра бюджетна опция за мил подарък. Има хиляди опции онлайн или в сувенирните магазини, а можеш също и да измислиш свой дизайн и да го отпечаташ по поръчка.

2. Перца за китара

Китаристът, на който си намислил да подариш подарък отскоро ли свири? Нашият пакет от 6 перца ще му помогне да разбере каква дебелина на перцето му е най-удобна. А ако вече я знаеш, то можеш да поръчаш и направо конкретно перце. Перцата в нашия магазин са с 20% отстъпка до края на декември!

3. Струни

Всички китаристи имат нужда от тях. Може да е малко скучен подарък, но в даден момент със сигурност ще бъде оценен. А ако се чудиш какви точно струни, може да прочетеш нашия наръчник тук.

4. Слушалки

Твърде просто? Не бързай да подцениш идеята! Днес много китаристи разчитат на смартфона или таблета си за упражнения и добър комплект слушалки с опция за изолиране на външен шум е чудесен подарък. За съжаление, качествените слушалки могат да бъдат много скъпи, но определено са нещо, в което си струва да се инвестира, особено тези, които и включват усилвател в себе си.

5. Колан за китара

Страхотен подарък за всеки, който търси комфорт! Тоест, общо взето всеки. Един висококачествен колан за китара може да е доста скъп, но ще издържи дълги години и наистина спасява гърба и раменете на китариста.

6. Софтуер GuitarPro

Софтуерът GuitarPro за създаване, възпроизвеждане и споделяне на таблатури е несравним. Чрез тази мощна програма може да се редактират музикални партитури и табулатури за китара, бас и укулеле, както и да се създават поддържащи песни (backing tracks) за барабани или пиано. Програмата предлага много опции, ное лесна за ползване от музиканти, които искат да усъвършенстват уменията си, да композират или просто да свирят. Така че, GuitarPro би ускорил напредъка на всеки китарист осезаемо.

7. Калъф за китара

Ако китаристът в твоя живот вече ходи по участия или репетиции, със сигурност една добра чанта за китарата би му била изключително полезна. Добрият здрав калъф е нещо, което ще издържи години, а такъв с повече джобове е идеален, за побиране на всякаквите аксесоари и кабели, така че да не трябва да взема няколко различни чанти или пликове. Съществуват и чанти за по две китари, така че помисли какви точно са нуждите на твоя човек.

8. Комплект за грижа за китара

Китаристите обикновено са много привързани към китарите си и комплект за грижа за китара със сигурност ще ги зарадва. В един такъв ще намериш всичко необходимо за поддържане на китарата – почистващи средства за грифа и струните; фини кърпи за полиране; памучни кърпи; инструкции за грижи и други неща в зависимост от комплекта, който избереш. Този комплект от Dunlop например има всичко необходимо за почистване на китара и поддържането й блестяща и свежа за дълго време.

9. Мини усилвател за китара

Подарък, идеален за електрическия китарист! Малък тренировъчен усилвател, който можете да сe използва и като колонка чрез Bluetooth, е отличен две в едно подарък.  Ето този и този, които Нели препоръчва, изкарва страхотен китарен звук за размера си и е много удобен при пътуване.

10. Ваучер за уроци

Ако наистина искаш да направиш нещо изключително за твоя китарист – тогава това е подаръкът. Всеки начинаещ китарист би се радвал да получи ваучер за уроци или еднократна консултация с персонализиран график за упражнения, но дори и за напреднал това е страхотен и изключително полезен подарък. Разгледай опциите в нашия магазин – ваучерите за уроци с Нели или Рентън идват и с отстъпка!

+ Бонус

Проучи и разбери кои са музикалните магазини, които твоят китарист харесва, и му вземи ваучер от там! По този начин не рискуваш да подариш нещо, от което не се нуждае или не иска, и си подсигуряваш, че подаръкът ти ще е желан.

Пропуснахме ли подарък, който трябваше да е в списъка? Коментирай по-долу какво още може да се добави! Присъедини се към Китарното семейство на Нели за БЕЗПЛАТНИ съвети, упражнения и уроци по китара ТУК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *