Какво преподавам в първия урок по китара

 

Когато започнах да преподавам, прекарах доста време в размисъл какво да преподам по време на урок по китара с нов ученик. През годините измислих метод, който искам да споделя с вас, в случай че се чудите откъде да започнете. Предлагам първия урок по китара на половин цена, тъй като опознавам учениците си и начина, по който учат, през това време. Всъщност не ми отнема никакво време да се подготвя, тъй като им задавам някои въпроси и използвам материалите, които споделям с вас по-долу. Използвам тези стъпки, като техният ред може, разбира се, да бъде променен (с изключение на настройването – то според мен е най-важното нещо, което трябва да се преподаде).

  • Показвам как как да настройват китарата си – с тунер и, ако имам време, на ухо. За това те също трябва да знаят имената на отворените струни.
  • Преподавам им Хроматичната скала (или част от нея), така че да мога да преценя как им пръстите им работят независимо.
  • Научавам какви акорди вече знаят и, ако не знаят изобщо, то тогава им показвам някои основни и разяснявам как да четат схеми за акорди.
  • Научавам каква музика харесват. Това е второто най-важно. Има МНОГО начини, по които можеш да учиш китара. Какъв по-добър обаче от това да го правиш чрез песните и изпълнителите, които ОБИЧАШ? Вярвам, че затова моите ученици напредват бързо.

Ето двата задължителни листа, които давам на учениците си по време на първия урок:

Ако искаш консултация или просто да започнеш уроци по китара, не се колебай да се свържете с мен с всякакви въпроси.

Надявам се това да ти помогне и ти желая прекрасен ден!
Всичко най-хубаво!
Нели ?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *